Flamendáč
Jedná se o obdobu flamendru, jen lehce poupravenou. Na přípravu potřebujeme:
kuřecí maso, červenou a zelenou papriku, cibuli, čalamádu (jednoduchá příprava domácí čalamády je popsána na našich stránkách domácí strava/rychlovky/čalamáda), sůl a pepř, červená paprika, trošku oleje a jako příloha rýže. Na ozdobení pak také petrželku.
Jdeme vařit. Maso si nakrájíme na kostky, cibuli na drobno a na trošce oleje osmahneme. Přidáme maso, osolíme a opepříme, orestujeme a po chvilce přidáme papriky nakrájené na proužky. Posypeme červenou sladkou paprikou, promícháme a společně dusíme. Asi po deseti minutách přidáme čalamádu a společně prohřejeme. Mezitím si klasicky uvaříme rýži dle vlastních chutí a společně pak podáváme dozdobené petrželkou.
Tak snad už jen dobrou chuť.