Brambory se slaninou ve smetaně
Jídlo z fastfoodu, chuťově skvělé, cenově už tolik ne. Tak proč to nezkusit doma. A ve výsledku je skvělé jak teplé, tak studené.
Potřebujeme:
- 40 dkg anglické slaniny v celku
- 12 menších brambor
- 1 kysanou smetanu
- 1 větší cibuli
- sůl, pepř
- olej
Postup:
- Brambory si uvaříme ve slupce a pak necháme vychladnout.
- Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno.
- Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky.
- Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky či kostky, my je protlačujeme přes bramborové sítko.
- Na pánvi si rozehřejeme olej, na kterém osmahneme cibuli společně se slaninou. Osmažené přidáme do brambor a promícháme.
- Přidáme zakysanou smetanu a opět promícháme, osolíme a opepříme.
Naprosto jednoduché, oproti fastfoodu levnější a především pak chutnější. Tak tedy dobrou chuť.