Brambory se slaninou ve smetaně


Jídlo z fastfoodu, chuťově skvělé, cenově už tolik ne. Tak proč to nezkusit doma. A ve výsledku je skvělé jak teplé, tak studené.

Potřebujeme:

  • 40 dkg anglické slaniny v celku
  • 12 menších brambor
  • 1 kysanou smetanu
  • 1 větší cibuli
  • sůl, pepř
  • olej

Postup:

  • Brambory si uvaříme ve slupce a pak necháme vychladnout.
  • Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno.
  • Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky.
  • Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky či kostky, my je protlačujeme přes bramborové sítko.
  • Na pánvi si rozehřejeme olej, na kterém osmahneme cibuli společně se slaninou. Osmažené přidáme do brambor a promícháme.
  • Přidáme zakysanou smetanu a opět promícháme, osolíme a opepříme.

Naprosto jednoduché, oproti fastfoodu levnější a především pak chutnější. Tak tedy dobrou chuť.