Nizi kebab Trhové Sviny
Touláme se po jihu naší zemičky a vítr nás dnes zavál do Trhových Svin. Dostupné město veřejnou dopravou, autem nebo na kole po spoustě cyklostezek. Centrem města vede dopravní tepna a tak tu není příliš klidu. Ten ale hledáme v jedné z několika restaurací a občerstvení, které se na náměstí nacházejí. Dost české kuchyně, každý občas zhřeší a tak z měné či více útulných podniků vybíráme NIZI kebab. Majitel a obsluha v jednom je velmi příjemný člověk, cizinec, to je jasný a za cenu 160 korun si vybíráme kebab s hranolky, zelím, salátem a tatarkou. Za chvíli máme na stole a i když všichni a fakt se tady dveře netrhnou, si nosí jídlo domů, je možnost zde posedět a gáblík tady sbouchat. to přesně děláme, jídlo je dobře ochucené, porce velká a prostory čisté, útulné a klidné. V tu ránu zapomínáme na provoz venku, ticho, klídek a kus žvance je důkaz, že se máme dobře. Součástí bistra, nebo jak tomu tady říkat, je samozřejmě čisté WC. O letních měsících se dá posedět na předzahrádce, jenže k tomu kraválu okolo nebude tahle varianta asi lázeňským posezením. Takhle, pokud se smíříte s hlukem a u jídla chcete pozorovat vrcholky Tater, máte tady jedinečnou šanci, protože jich tady jezdí docela dost a aby jste nebyli úplně ochuzeni, k těm vrcholkům si prohlédnete rovněž podvozky a co do vůně, no radost pohledat.
Ale v podstatě jde o dobrý podnik a víš prd, co je na světě dobrý, tak tedy do NIZI a dobrou chuť.
