Vepřové plátky se strouhaným bramborem
Jedno z masových jídel s bramborem, akorát tak trošku jinak. Co vám budu povídat, žral jsem, jakoby nemělo být žádné zítra. Nakoukněte a pojďte ochutnat.
Budeme potřebovat:
- 6 velkých brambor nebo 12 menších
- 600 g vepřové pečeně
- 150 g goudy
- 1 kysanou smetanu
- 1 bílý jogurt
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- Sůl, pepř
- Plnotučnou hořčici
- Petržel nebo pažitku
- Alobal
Jde se vařit:
- Maso nakrájíme na plátky a po okrajích nařízneme, aby se nám nekroutilo jako děti u rýžového nákypu
- Naklepeme, osolíme a opepříme
- Brambory si oloupeme a nastrouháme nahrubo
- Oloupeme a nakrájíme cibuli na plátky a česnek nadrobno
- Připravíme si pekáček, jehož dno vyskládáme nastrouhanými bramborami
- Na ně položíme cibuli s česnekem
- Na to přijde položit maso
- Nastrouháme si nahrubo sýr, který v misce smícháme s jogurtem, smetanou a lžící hořčice
- Směs rozprostřeme na maso po celém povrchu
- Přikryjeme alobalem
- Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů (v naší horkovzdušce) asi 60 minut
- Zůstala nám pažitka nebo petrželka. Tu si posekáme najemno a dozdobíme výtvor
A teď už jen dobrou chuť.
