Vepřové plátky se strouhaným bramborem

Jedno z masových jídel s bramborem, akorát tak trošku jinak. Co vám budu povídat, žral jsem, jakoby nemělo být žádné zítra. Nakoukněte a pojďte ochutnat.

Budeme potřebovat:

  • 6 velkých brambor nebo 12 menších
  • 600 g vepřové pečeně
  • 150 g goudy
  • 1 kysanou smetanu
  • 1 bílý jogurt
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • Plnotučnou hořčici
  • Petržel nebo pažitku
  • Alobal

Jde se vařit:

  • Maso nakrájíme na plátky a po okrajích nařízneme, aby se nám nekroutilo jako děti u rýžového nákypu
  • Naklepeme, osolíme a opepříme
  • Brambory si oloupeme a nastrouháme nahrubo
  • Oloupeme a nakrájíme cibuli na plátky a česnek nadrobno
  • Připravíme si pekáček, jehož dno vyskládáme nastrouhanými bramborami
  • Na ně položíme cibuli s česnekem
  • Na to přijde položit maso
  • Nastrouháme si nahrubo sýr, který v misce smícháme s jogurtem, smetanou a lžící hořčice
  • Směs rozprostřeme na maso po celém povrchu
  • Přikryjeme alobalem
  • Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů (v naší horkovzdušce) asi 60 minut
  • Zůstala nám pažitka nebo petrželka. Tu si posekáme najemno a dozdobíme výtvor

A teď už jen dobrou chuť.