Vaječná omeleta
Na jednoduchou vaječnou omeletu, ke které se jako příloha hodí pečivo nebo brambor,
potřebujeme:
- 3 vejce 
- 2 špetky soli a pepře 
- špetku červené papriky 
- 2 špetky chilli 
- olej 
- petrželku nebo jarní cibulku 
- kousek nivy nebo strouhaného sýra 
- lžičku kečupu 
Postup:
- Nakrájíme si petrželku nebo jarní cibulku. 
- Vejce si vyklepneme do mísy, uvedený počet je na jednu porci. 
- Osolíme, opepříme, přidáme papriku, chilli a pokrájenou petrželku/cibulku a společně řádně rozšleháme. 
- Na pánvi si rozehřejeme olej a směs na pánev vylijeme. 
- Smažíme z jedné strany do zlatavé barvy, asi 2 minuty. 
- Potom na chvilku, snad jen na 10 vteřin otočíme, aby se vrchní část zatáhla. 
- Vyndáme na talíř tak, jak ji právě máme položenou na pánvi, tj osmaženou stranou vzhůru. 
- Potřeme kečupem a posypeme sýrem. 
- Přehneme na polovinu a znova na polovinu a podáváme, třeba s pokrájenou zeleninkou a čerstvým chlebem s máslem. 
Jednoduché, rychlé a chutné, což ocení asi úplně každý. Dobrou chuť
