Toust Champion

Když jsem tenhle toust udělal manželce a dceři k snídani poprvé, myslely si, že do mě drbnul někde trolejbus, nebo minimálně se o mě v noci pokusila mrtvice. Po prvním ochutnání ale veškeré myšlenky byly ty tam a bagrovaly takovým tempem, že jim šťáva s toustů tekla mezi prsty a bylo jim to jedno.

Zkuste si jej také vyrobit a uvidíte sami.

Potřeboval jsem:

Na toust 

- mleté hovězí maso

- 1 – 2 cibule

- toustový chléb

- sýr čedar plátkový

- list ledového salátu

- plátek rajského

- na každou porci dva plátky anglické slaniny

- olej nebo sádlo

- kousek pečícího papíru

Na omáčku 

 - 1lžíci majonézy

- 1 lžíci kečupu

- 1 lžičku chilli omáčky

- 1 lžičku hořčice

A šel jsem na věc:

  • Nejdříve jsem si smíchal ingredience na omáčku a dal odstát do lednice
  • Maso jsem osolil a opepřil, zamíchal a pak si z něj udělal jednotlivé koule střední velikosti. Budeš to člověče dávat na toustový chleba, tak to nemusí být zrovna veliký, jako koule ze sněhu
  • Oloupal jsem si cibuli a nakrájel na takový půlkolečka
  • Na pánvi si na trošce oleje, sádlo je samozřejmě zdravější, osmahneme cibuli do světle hněda, aby prostě nebyla úplně celá osmažená
  • Pak na pánvi orestujeme plátky anglické. Orestované dáme vedle
  • Na té samé pánvi začneme chystat maso tak, že si na ni položíme masovou kouli, přiklopíme pečícím papírem a obracečkou to pořádně zmačkneme na placku. Papír si schovej, protože ho budeš potřebovat na další koule a vždy dělám dvě koule naráz, protože jde o jednu porci
  • Na horní část masa jsem naložil trošku té cibule a když se mi maso zespoda opeklo, pěkně jsem to maso otočil a položil na tu cibuli
  • Na vrch jsem hned fláknul plátek čedaru, ať se hřeje, potvora
  • To už jsem dva plátky tousťáku nandal do topinkovače a hezky začal opékat
  • Vyndáme si omáčku a jdeme skládat
  • Opečené tousty si potřeme omáčkou a na jeden natřený toust dám maso cibulí dolů, plátek anglické, list salátu, plátek rajčete, druhý plátek anglické, maso cibulí nahoru a přiklopím druhým, namazaným toustem. Samozřejmě namazanou stranou dolů.

Talíř jsem dozdobil zbytkem rajčete a co následovalo už víte.

Dobrou chuť