Toust Champion
Když jsem tenhle toust udělal manželce a dceři k snídani poprvé, myslely si, že do mě drbnul někde trolejbus, nebo minimálně se o mě v noci pokusila mrtvice. Po prvním ochutnání ale veškeré myšlenky byly ty tam a bagrovaly takovým tempem, že jim šťáva s toustů tekla mezi prsty a bylo jim to jedno.
Zkuste si jej také vyrobit a uvidíte sami.
Potřeboval jsem:
Na toust
- mleté hovězí maso
- 1 – 2 cibule
- toustový chléb
- sýr čedar plátkový
- list ledového salátu
- plátek rajského
- na každou porci dva plátky anglické slaniny
- olej nebo sádlo
- kousek pečícího papíru
Na omáčku
- 1lžíci majonézy
- 1 lžíci kečupu
- 1 lžičku chilli omáčky
- 1 lžičku hořčice
A šel jsem na věc:
- Nejdříve jsem si smíchal ingredience na omáčku a dal odstát do lednice
- Maso jsem osolil a opepřil, zamíchal a pak si z něj udělal jednotlivé koule střední velikosti. Budeš to člověče dávat na toustový chleba, tak to nemusí být zrovna veliký, jako koule ze sněhu
- Oloupal jsem si cibuli a nakrájel na takový půlkolečka
- Na pánvi si na trošce oleje, sádlo je samozřejmě zdravější, osmahneme cibuli do světle hněda, aby prostě nebyla úplně celá osmažená
- Pak na pánvi orestujeme plátky anglické. Orestované dáme vedle
- Na té samé pánvi začneme chystat maso tak, že si na ni položíme masovou kouli, přiklopíme pečícím papírem a obracečkou to pořádně zmačkneme na placku. Papír si schovej, protože ho budeš potřebovat na další koule a vždy dělám dvě koule naráz, protože jde o jednu porci
- Na horní část masa jsem naložil trošku té cibule a když se mi maso zespoda opeklo, pěkně jsem to maso otočil a položil na tu cibuli
- Na vrch jsem hned fláknul plátek čedaru, ať se hřeje, potvora
- To už jsem dva plátky tousťáku nandal do topinkovače a hezky začal opékat
- Vyndáme si omáčku a jdeme skládat
- Opečené tousty si potřeme omáčkou a na jeden natřený toust dám maso cibulí dolů, plátek anglické, list salátu, plátek rajčete, druhý plátek anglické, maso cibulí nahoru a přiklopím druhým, namazaným toustem. Samozřejmě namazanou stranou dolů.
Talíř jsem dozdobil zbytkem rajčete a co následovalo už víte.
Dobrou chuť