Topinka Sázavského čerta
Tohle jídlo jsem zkusil na chalupě u vody, ale nehodí se pouze tam. Můžete si ho klidně udělat doma a věřte, že vám řádně vypálí bacila, ale na pohodu.
Potřeboval jsem:
- 400 g mletého masa, nejlépe mix
- 400 ml pasírovaných rajčat, které se dají sehnat u každého českého Vanga
- 2 cibule
- 2 sterilované okurky
- 4 stroužky česneku
- 1 zelenou papriku
- 1 lžíci sójové omáčky
- 1 lžíci Worcesteru
- 1 lžičku soli a kmínu
- 1 lžičku tymiánu
- 1 lžičku chilli
- Olej nebo sádlo
A protože jsem to podával s topinkami, tak starší chléb
Postup byl naprosto jednoduchý:
- Cibuli jsem oloupal a nakrájel na velmi drobno
- Podobným způsobem jsem naložil s paprikou a okurkami, obojí jsem nakrájel na menší kostky
- Na pánvi jsem rozehřál sádlo nebo olej, asi tak jednu až dvě lžíce a nechal zezlátnout
- Pak přidal maso, rozmělnil a opekl tak, aby nebylo nikde růžové
- K masu přidám sůl, kmín, tymián, rajčata, sojovku, worcester a chilli, promíchám pořádně
- Za občasného míchání vařím 60 minut, aby se mi vyvařila přebytečná voda
- Přidám papriku a okurky, zamíchám a dovařím ještě 10 minut
- Mezitím si na suché pánvi vedle připravím topinky, které budu ke směsi podávat. K topinkám přidejte česnek na potření a je vymalováno.
Zpočátku možná budete plivat oheň, jako drak z Harryho Pottera, ale to po druhém soustu přejde a nakonec zjistíte, že takhle dobrou směs jste ještě nejedli.
Dobrou chuť.
