Topinka Sázavského čerta

Tohle jídlo jsem zkusil na chalupě u vody, ale nehodí se pouze tam. Můžete si ho klidně udělat doma a věřte, že vám řádně vypálí bacila, ale na pohodu.

Potřeboval jsem:

  • 400 g mletého masa, nejlépe mix
  • 400 ml pasírovaných rajčat, které se dají sehnat u každého českého Vanga
  • 2 cibule
  • 2 sterilované okurky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 zelenou papriku
  • 1 lžíci sójové omáčky
  • 1 lžíci Worcesteru
  • 1 lžičku soli a kmínu
  • 1 lžičku tymiánu
  • 1 lžičku chilli 
  • Olej nebo sádlo

A protože jsem to podával s topinkami, tak starší chléb

Postup byl naprosto jednoduchý:

  • Cibuli jsem oloupal a nakrájel na velmi drobno
  • Podobným způsobem jsem naložil s paprikou a okurkami, obojí jsem nakrájel na menší kostky
  • Na pánvi jsem rozehřál sádlo nebo olej, asi tak jednu až dvě lžíce a nechal zezlátnout
  • Pak přidal maso, rozmělnil a opekl tak, aby nebylo nikde růžové
  • K masu přidám sůl, kmín, tymián, rajčata, sojovku, worcester a chilli, promíchám pořádně
  • Za občasného míchání vařím 60 minut, aby se mi vyvařila přebytečná voda
  • Přidám papriku a okurky, zamíchám a dovařím ještě 10 minut
  • Mezitím si na suché pánvi vedle připravím topinky, které budu ke směsi podávat. K topinkám přidejte česnek na potření a je vymalováno.

Zpočátku možná budete plivat oheň, jako drak z Harryho Pottera, ale to po druhém soustu přejde a nakonec zjistíte, že takhle dobrou směs jste ještě nejedli.

Dobrou chuť.