Tatarák z Tuzexu

Když jsme měli vyzkoušet tento recept, vůbec jsme tomu nevěřili a pochyby byly tak veliké, že k pokusu skoro vůbec nedošlo. Přesto jsme se pro zkoušku nakonec rozhodli a výsledek vám prozradíme na konci pořadu.

Ingredience:

  • 150 g salámu vysočina vcelku

  • 1 velká cibule

  • 3 menší kyselé okurky

  • 2 sušená rajčata v oleji

  • 12 - 16 malých kapari

  • 1 lžička chilli

  • 1 lžička worcesteru

  • ½ lžičky francouzské hořčice (zkusili jsme dijonskou)

  • 1 lžíci sójové omáčky

  • 4 lžíce kečupu

  • 1 lžičku medu

  • 1 lžičku sladké papriky

  • 1 vejce

  • Sůl, pepř

A jak postupovat k výsledku:

  • Salám zbavíme obalu a nastrouháme jej nahrubo do mísy

  • Stejně nastrouháme kyselé okurky

  • Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno

  • Sušená rajčata a kapari pokrájíme na velmi drobné kousky

  • Vše přidáme do mísy a pořádně propracujeme, dle chuti osolíme a opepříme

  • V lednici necháme odležet alespoň 24 hodin, ne že to zboucháte hned, nebude to stát vůbec za nic

  • Po rozležení můžeme dle čehokoliv vytvarovat, já použil menší hrnek

  • Zvrchu vytvoříme prsty lehký důlek, do kterého vyklepneme vejce

  • Každý sám si vejce do tataráku zamíchá a dochutí

  • K tataráku podáváme osolené topinky s oloupaným česnekem na potření

A jak jsem slíbil, k výsledku. Tatarák je naprosto fantastický a oproti originálu téměř k nerozeznání. Výhodou je bezesporu omezení nebezpečí ze syrového masa a zmizel v nás rychle, jako rozjetý rychlík v tunelu. Naprostá pecka...

Dobrou chuť