Tatarák z Tuzexu
Když jsme měli vyzkoušet tento recept, vůbec jsme tomu nevěřili a pochyby byly tak veliké, že k pokusu skoro vůbec nedošlo. Přesto jsme se pro zkoušku nakonec rozhodli a výsledek vám prozradíme na konci pořadu.
Ingredience:
150 g salámu vysočina vcelku
1 velká cibule
3 menší kyselé okurky
2 sušená rajčata v oleji
12 - 16 malých kapari
1 lžička chilli
1 lžička worcesteru
½ lžičky francouzské hořčice (zkusili jsme dijonskou)
1 lžíci sójové omáčky
4 lžíce kečupu
1 lžičku medu
1 lžičku sladké papriky
1 vejce
Sůl, pepř
A jak postupovat k výsledku:
Salám zbavíme obalu a nastrouháme jej nahrubo do mísy
Stejně nastrouháme kyselé okurky
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno
Sušená rajčata a kapari pokrájíme na velmi drobné kousky
Vše přidáme do mísy a pořádně propracujeme, dle chuti osolíme a opepříme
V lednici necháme odležet alespoň 24 hodin, ne že to zboucháte hned, nebude to stát vůbec za nic
Po rozležení můžeme dle čehokoliv vytvarovat, já použil menší hrnek
Zvrchu vytvoříme prsty lehký důlek, do kterého vyklepneme vejce
Každý sám si vejce do tataráku zamíchá a dochutí
K tataráku podáváme osolené topinky s oloupaným česnekem na potření
A jak jsem slíbil, k výsledku. Tatarák je naprosto fantastický a oproti originálu téměř k nerozeznání. Výhodou je bezesporu omezení nebezpečí ze syrového masa a zmizel v nás rychle, jako rozjetý rychlík v tunelu. Naprostá pecka...
Dobrou chuť
