Ražniči v troubě
Vlastně takové pracnější ražniči, než si jen nakrájet nějakého buřta s cibulí a šup na gril. Výsledek je pro masožrouty skvělou odměnou, proto neváhejte.
Bude nám stačit:
- 600 g vepřového plecka, může být i kýta
- 6 velkých bílých paprik
- 6 větších cibulí
- 6 brambor
- 1 klobása
- 3 stroužky česneku
- Sůl, pepř
- Mletý kmín
- Olej
A jdeme na ten zázrak:
- Maso si pokrájíme na kousky a v misce posolíme, popepříme a pořádně promícháme
- Cibuli a brambory oloupeme
- Cibuli nakrájíme na čtvrtky, nebo větší kusy
- Papriku stejně tak na větší kostky
- Klobásu a brambor na kolečka
- Brambory si můžeme uvařit vedle, po vychladnutí v míse posolíme, dáme lžičku kmínu a promícháme, nebo je smícháme s kmínem syrové. Ty v dalším kroku budeme skládat do mozaiky z paprik, masa a cibule.
- Do pekáče skládáme maso, papriku, cibuli pořád za sebe, abychom zaplnili celé dno (+ syrové brambory)
- Do škvír pak nacpeme klobásu
- Zalijeme troškou vody a přiklopíme
- Takto pečeme na 160 stupňů cca 2 hodiny
- Mezitím si oloupeme česnek, utřeme (rozmačkáme) a smícháme s troškou oleje
- Po dvou hodinách pečení odkryjeme, (přimícháme brambory, pokud máme předvařené) a potřeme česnekem
- Odkryté dáme do trouby na deset minut
A mlaskanda je na světě. Nechte si chutnat, vy gurmáni.