Ražniči v troubě

Vlastně takové pracnější ražniči, než si jen nakrájet nějakého buřta s cibulí a šup na gril. Výsledek je pro masožrouty skvělou odměnou, proto neváhejte.

Bude nám stačit:

  • 600 g vepřového plecka, může být i kýta
  • 6 velkých bílých paprik
  • 6 větších cibulí
  • 6 brambor
  • 1 klobása
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • Mletý kmín
  • Olej

A jdeme na ten zázrak:

  • Maso si pokrájíme na kousky a v misce posolíme, popepříme a pořádně promícháme
  • Cibuli a brambory oloupeme
  • Cibuli nakrájíme na čtvrtky, nebo větší kusy
  • Papriku stejně tak na větší kostky
  • Klobásu a brambor na kolečka
  • Brambory si můžeme uvařit vedle, po vychladnutí v míse posolíme, dáme lžičku kmínu a promícháme, nebo je smícháme s kmínem syrové. Ty v dalším kroku budeme skládat do mozaiky z paprik, masa a cibule.
  • Do pekáče skládáme maso, papriku, cibuli pořád za sebe, abychom zaplnili celé dno (+ syrové brambory)
  • Do škvír pak nacpeme klobásu
  • Zalijeme troškou vody a přiklopíme
  • Takto pečeme na 160 stupňů cca 2 hodiny
  • Mezitím si oloupeme česnek, utřeme (rozmačkáme) a smícháme s troškou oleje
  • Po dvou hodinách pečení odkryjeme, (přimícháme brambory, pokud máme předvařené) a potřeme česnekem
  • Odkryté dáme do trouby na deset minut

A mlaskanda je na světě. Nechte si chutnat, vy gurmáni.