Pasta Linquine

Česky špagety, které dokážeme zprasit tím, že po uvaření do nich nacpeme kečup a servírujeme dětem jakožto vydatný oběd. Pro mě špagety byly vždy hladovým jídlem a nikdy mě nezasytily, to asi proto, že jsem je nikdy nejedl správně upravené. A tak když jsem přišel na tenhle recept přípravy po italsku, bylo skoro mojí povinností dát špagetám ještě šanci se zapojit do mého jídelníčku. Žena neprotestovala, protože ta těstoviny miluje skoro více než mě, takže důvodů bylo několik.

Potřebujeme:

  • 1 balení špaget

  • 2 lžíce 40% smetany, na jiné srajdy předem zapomeňte

  • 1 sýr na strouhání (nejlépe parmezán)

  • 1 tavený sýr

  • 2 lžíce chilli, ale rozhodně ne sladké chilli omáčky

  • 2 stroužky česneku

  • Mořskou sůl, popřípadě alespoň obyčejnou

  • Olivový olej

Příprava:

  • Nejprve si nastrouháme sýr a dáme stranou

  • Do osolené vody dáme vařit špagety a POZOR, vaříme o cca jednu minutu méně, než se vařit mají

  • Česnek si oloupeme a nakrájíme nadrobno

  • Ten si v hluboké pánvi na olivovém oleji orestujeme pozvolna, abychom olivový olej nespálili a nezhořknul nám!!!

  • Přidáme k česneku chilli, zamícháme a necháme prohřát

  • Máme-li prohřáto, přidáme 2 lžíce smetany (já jsem úplně nešetřil) a taveného sýra. Máte-li malý trojúhelník, vražte tam dva a zamíchejte

  • Ihned z těstovin přidáme ½ naběračky vody

  • Necháme sýr rozehřát, občas promíchneme a necháme vodu vyvařit

  • Přidáme nedovařené špagety, které se nám nyní dodělají v omáčce, zamícháme

  • Opět přidáme z těstovin horkou vodu, nyní celou jednu naběračku

  • Vaříme 2 minuty

A je hotovo. Podáváme se strouhaným parmezánem, ale dětem moc nejede, tak jsem tam vrazil nastrouhanou goudu a skákalo to do nich skoro samo.

I bez masa šlo o fakt chutný oběd, budiž tedy špagetám odpuštěno. Jídlo nebylo vůbec náročné na přípravu, bylo rychlé a chutné. Dobrou chuť