Ňoky s tuňákem a Bolognese
Na vegetariánské a přesto chutné jídlo bylo potřeba:
- 1 balení ňoků
- 2 konzervy tuňáka
- 1 sýr na strouhání
- 1 rajčatová omáčka Bolognese
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Olej
- Sůl, pepř
- Bazalka
A jde se lumpačit:
- Cibuli a česnek si nakrájíme nadrobno
- Uvaříme ňoky dle návodu
- Na pánvi si rozpálíme kapku oleje
- Na oleji necháme provonět cibuli s česnekem, orestujeme do zlatova
- Přidáme omáčku a promícháme, necháme dostatečně prohřát
- Je-li prohřáto, doplníme obsah pánve o tuňáka, zamícháme
- Dle chuti osolíme a opepříme
- Pořádně promícháme a prohřejeme
- Smícháme s ňoky
Před podáním ozdobíme nastrouhaným sýrem a lístky bazalky
A nyní nemluvit a papat. Dobrou chuť