Ňoky s tuňákem a Bolognese

Na vegetariánské a přesto chutné jídlo bylo potřeba:

  • 1 balení ňoků
  • 2 konzervy tuňáka
  • 1 sýr na strouhání
  • 1 rajčatová omáčka Bolognese
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Olej
  • Sůl, pepř
  • Bazalka

A jde se lumpačit:

  • Cibuli a česnek si nakrájíme nadrobno
  • Uvaříme ňoky dle návodu
  • Na pánvi si rozpálíme kapku oleje
  • Na oleji necháme provonět cibuli s česnekem, orestujeme do zlatova
  • Přidáme omáčku a promícháme, necháme dostatečně prohřát
  • Je-li prohřáto, doplníme obsah pánve o tuňáka, zamícháme
  • Dle chuti osolíme a opepříme
  • Pořádně promícháme a prohřejeme
  • Smícháme s ňoky

Před podáním ozdobíme nastrouhaným sýrem a lístky bazalky

A nyní nemluvit a papat. Dobrou chuť