Mletý řízek s čedarem

Vylepšený mletý řízek je mnohem chuťově výraznější a pro sýromily, jako je ta moje buchta, naprosto ideální pro rychlý a chutný oběd.

Ingredience:

  • 500 g mletého masa mix

  • 1 sýr čedar na strouhání

  • Smetana ke šlehání

  • 1 vejce

  • Petrželka

  • 0,5 dcl vody, nejlépe minerálky

  • Sůl, pepř

  • Sádlo nebo máslo

A na trojobal hladkou mouku, 3 vejce s troškou plnotučného mléka a strouhanku.

Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.

Postup:

  • Nastrouháme si čedar do mísy

  • K němu nakrájíme nadrobno petrželku

  • Přidáme mleté maso a 0,5 dcl smetany

  • Promícháme a přidáme trošku vody, která nám maso nadýchá a opět promícháme

  • Mísu s mixem dáme do lednice alespoň na jednu hodinu odpočinout

  • Po uplynulé době vyndáme a rukama děláme placky

  • Ty poté obalíme postupně v hladké mouce, vejci smíchanými s troškou mléka a naposledy ve strouhance

  • Na pánvi takto obalené maso smažíme na rozpáleném sádle, popřípadě rozehřátém másle z obou stran dozlatova

  • Zlatavé řízky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby péct na 140°C na dobu cca 15 minut

Ať s bramborem, chlebem, nebo jen tak, tenhle řízan bude prostě chutnat. Dobrou chuť