Mletý řízek s čedarem
Vylepšený mletý řízek je mnohem chuťově výraznější a pro sýromily, jako je ta moje buchta, naprosto ideální pro rychlý a chutný oběd.
Ingredience:
500 g mletého masa mix
1 sýr čedar na strouhání
Smetana ke šlehání
1 vejce
Petrželka
0,5 dcl vody, nejlépe minerálky
Sůl, pepř
Sádlo nebo máslo
A na trojobal hladkou mouku, 3 vejce s troškou plnotučného mléka a strouhanku.
Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.
Postup:
Nastrouháme si čedar do mísy
K němu nakrájíme nadrobno petrželku
Přidáme mleté maso a 0,5 dcl smetany
Promícháme a přidáme trošku vody, která nám maso nadýchá a opět promícháme
Mísu s mixem dáme do lednice alespoň na jednu hodinu odpočinout
Po uplynulé době vyndáme a rukama děláme placky
Ty poté obalíme postupně v hladké mouce, vejci smíchanými s troškou mléka a naposledy ve strouhance
Na pánvi takto obalené maso smažíme na rozpáleném sádle, popřípadě rozehřátém másle z obou stran dozlatova
Zlatavé řízky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby péct na 140°C na dobu cca 15 minut
Ať s bramborem, chlebem, nebo jen tak, tenhle řízan bude prostě chutnat. Dobrou chuť
