Linecké
Nebo také slepované, které nám vydrží nejdéle, přitom je taaaaak dobré
K výrobě potřebujeme:
7 dkg moučkového cukru
14 dkg hery
21 dkg hladké mouky
1 žloutek
Citronovou kůru
Marmeládu
Pečící papír
Postupujeme následovně:
Cukr, heru, mouku, hladkou mouku, žloutek a kůru z citronu smícháme a vypracujeme těsto
Z něj vyválíme placku a vykrojíme vykrajovátky libovolné tvary. Pozor, vykrajujeme v páru, neboť budeme lepit k sobě
Vždy u jednoho z páru vykrojíme navíc kolečko uprostřed
Vykrojené těsto pečeme na pečícím papíru asi 10 minut na 150°C
Vychladlé upečené cukroví natřeme marmeládou tak, že namažeme celé kousky, na které pak opatrně přimáčkneme jejich dvojníky s dírkou uprostřed.
Hou, hou, hou, šťastné a veselé...
