Linecké

Nebo také slepované, které nám vydrží nejdéle, přitom je taaaaak dobré

K výrobě potřebujeme:

  • 7 dkg moučkového cukru

  • 14 dkg hery

  • 21 dkg hladké mouky

  • 1 žloutek

  • Citronovou kůru

  • Marmeládu

  • Pečící papír

Postupujeme následovně:

  • Cukr, heru, mouku, hladkou mouku, žloutek a kůru z citronu smícháme a vypracujeme těsto

  • Z něj vyválíme placku a vykrojíme vykrajovátky libovolné tvary. Pozor, vykrajujeme v páru, neboť budeme lepit k sobě

  • Vždy u jednoho z páru vykrojíme navíc kolečko uprostřed

  • Vykrojené těsto pečeme na pečícím papíru asi 10 minut na 150°C

  • Vychladlé upečené cukroví natřeme marmeládou tak, že namažeme celé kousky, na které pak opatrně přimáčkneme jejich dvojníky s dírkou uprostřed.

Hou, hou, hou, šťastné a veselé...