Kuře na top paprice

Po tomhle kuřeti na paprice už nebudou ti smradi chtít klasickou omáčku s knedlíkem. Věřte mi, vím o čem mluvím. Kdyby mohli, oblíznou si snad i pr***.

Na jednoduchý recept jsem potřeboval (vařil jsem pro 3):

  • 3 kuřecí stehna, nejlépe vykostěná nebo si je prostě vykosti sám

  • 1 větší červenou cibuli

  • 1 červenou kapii

  • 3 stroužky česneku

  • 2 lžičky pálivé papriky

  • 2 lžičky hladké mouky

  • 3 dcl kuřecího vývaru

  • Sůl, pepř

  • 1 dcl smetany alespoň 33%

  • Máslo

  • Paprikový olej, který si vyrobíš jednoduše sám

  • Ponorný mixér

Předem zapomeň na knedlík, připrav jim k tomu bramborovou kaši a neposlouchej rady, jak s kaší to nebude dobrý. Nakonec to už nebudou chtít nikdy s ničím jiným

Příprava paprikového oleje:

  • Do skleničky si nasyp půl sáčku sladké papriky

  • Zalij to klasickým olejem tak, aby sklenička byla plná a pořádně zamíchej - míchej tak minutu

  • Pak skleničku postav někam do rohu a čekej, až si paprika sedne na dno

  • Opatrně to slij, aby zůstal jen čistý olej a jde se vařit

A postup:

  • Nejprve potřebujeme to maso mít vykostěné, pokud se nezachová stehno vcelku, nic se neděje

  • Cibuli oloupeme a nakrájíme si ji najemno

  • S kapií uděláme stejný proces, tedy rozkrájení najemno

  • Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky

  • Na paprikovém oleji si na pánvi orestujeme maso pěkně dozlatova, z každé strany 2-3 minuty

  • Poté maso vyndáme a dáme stranou, přidáme ještě trošku paprikového oleje a lžíci másla

  • Přihodíme cibuli a restujeme asi 3 minuty

  • Po uvedeném čase přidáme kapii a česnek, zaprášíme paprikou a lehce společně orestujeme, asi tak minutu

  • Zasypeme moukou a restujeme další 1-1,5 minuty

  • Nyní pomalu a za stálého míchání přiléváme vývar

  • Přivedeme k varu a osolíme dle vlastní chuti

  • Jakmile se nám to na pánvi vaří, vrátíme maso a pozvolna vaříme asi 7-8 minut

  • Pak maso otočíme a vaříme dalších 7-8 minut

  • Teď maso opět vyndáme vedle, omáčku přelijeme do vysoké nádoby a přidáme smetanu

  • Ponorným mixérem pěkně rozmixujeme dojemna

  • Nyní vše vrátíme do pánve i s masem a společně povaříme další 2-3 minuty a je hotovo

Na talíř nandej kaši, k tomu přihoď maso a přelij to omáčkou. Najednou všechny řeči o kaši a ohrnování rypáčků zmizí a garantuju, že nakonec toho budeš mít málo.

Nechte si chutnat a věřím, že fakt bude.