Kuře na top paprice
Po tomhle kuřeti na paprice už nebudou ti smradi chtít klasickou omáčku s knedlíkem. Věřte mi, vím o čem mluvím. Kdyby mohli, oblíznou si snad i pr***.
Na jednoduchý recept jsem potřeboval (vařil jsem pro 3):
3 kuřecí stehna, nejlépe vykostěná nebo si je prostě vykosti sám
1 větší červenou cibuli
1 červenou kapii
3 stroužky česneku
2 lžičky pálivé papriky
2 lžičky hladké mouky
3 dcl kuřecího vývaru
Sůl, pepř
1 dcl smetany alespoň 33%
Máslo
Paprikový olej, který si vyrobíš jednoduše sám
Ponorný mixér
Předem zapomeň na knedlík, připrav jim k tomu bramborovou kaši a neposlouchej rady, jak s kaší to nebude dobrý. Nakonec to už nebudou chtít nikdy s ničím jiným
Příprava paprikového oleje:
Do skleničky si nasyp půl sáčku sladké papriky
Zalij to klasickým olejem tak, aby sklenička byla plná a pořádně zamíchej - míchej tak minutu
Pak skleničku postav někam do rohu a čekej, až si paprika sedne na dno
Opatrně to slij, aby zůstal jen čistý olej a jde se vařit
A postup:
Nejprve potřebujeme to maso mít vykostěné, pokud se nezachová stehno vcelku, nic se neděje
Cibuli oloupeme a nakrájíme si ji najemno
S kapií uděláme stejný proces, tedy rozkrájení najemno
Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky
Na paprikovém oleji si na pánvi orestujeme maso pěkně dozlatova, z každé strany 2-3 minuty
Poté maso vyndáme a dáme stranou, přidáme ještě trošku paprikového oleje a lžíci másla
Přihodíme cibuli a restujeme asi 3 minuty
Po uvedeném čase přidáme kapii a česnek, zaprášíme paprikou a lehce společně orestujeme, asi tak minutu
Zasypeme moukou a restujeme další 1-1,5 minuty
Nyní pomalu a za stálého míchání přiléváme vývar
Přivedeme k varu a osolíme dle vlastní chuti
Jakmile se nám to na pánvi vaří, vrátíme maso a pozvolna vaříme asi 7-8 minut
Pak maso otočíme a vaříme dalších 7-8 minut
Teď maso opět vyndáme vedle, omáčku přelijeme do vysoké nádoby a přidáme smetanu
Ponorným mixérem pěkně rozmixujeme dojemna
Nyní vše vrátíme do pánve i s masem a společně povaříme další 2-3 minuty a je hotovo
Na talíř nandej kaši, k tomu přihoď maso a přelij to omáčkou. Najednou všechny řeči o kaši a ohrnování rypáčků zmizí a garantuju, že nakonec toho budeš mít málo.
Nechte si chutnat a věřím, že fakt bude.
