Knedlík s vejcem a houbami
Obdoba obyčejného knedlíku s vajíčkem, který nám dělávala mamka. My vám ale ukážeme, jak docílit toho, aby ten knedlík nebyl nacucaný a přidáme něco sezónního, jako jsou například houby.
Ingredience:
- ½ šišky houskového knedlíku
- 3 – 4 vejce
- 1 – 2 žampiony dle velikosti nebo čerstvé houby
- Sůl, pepř, můžeme trošku chilli
Postup:
- Žampiony si oloupeme a nakrájíme na plátky/houby očistíme a nakrájíme na kostičky
- Knedlík nakrájíme na kostky, velikost dle naší libosti
- Na jedné pánvi si rozpálíme trošku oleje či sádla a dáme orestovat žampiony/houby
- Na druhé pánvi si nasucho osmahneme knedlík, je důležité sem nedávat žádný olej. To nám nezabere moc času a po orestování vypneme plotnu
- K orestovaným žampionům vyklepneme vejce, osolíme a opepříme
- Až nyní přidáme knedlík. Jeho opečením jsme vytvořili kůrku a nebude nám tak vajíčka pít, a mícháme
- Smažíme do tuhosti vajec
- Na závěr můžeme přidat špetku chilli
A jde se podávat. Jako u klasiky, i zde se hodí kyselá okurka nebo zeleninová obloha, ale také bez ní se budete olizovat.
Dobrou chuť
