Knedlík s vejcem a houbami

Obdoba obyčejného knedlíku s vajíčkem, který nám dělávala mamka. My vám ale ukážeme, jak docílit toho, aby ten knedlík nebyl nacucaný a přidáme něco sezónního, jako jsou například houby.

Ingredience:

  • ½ šišky houskového knedlíku
  • 3 – 4 vejce
  • 1 – 2 žampiony dle velikosti nebo čerstvé houby
  • Sůl, pepř, můžeme trošku chilli

Postup:

  • Žampiony si oloupeme a nakrájíme na plátky/houby očistíme a nakrájíme na kostičky
  • Knedlík nakrájíme na kostky, velikost dle naší libosti
  • Na jedné pánvi si rozpálíme trošku oleje či sádla a dáme orestovat žampiony/houby
  • Na druhé pánvi si nasucho osmahneme knedlík, je důležité sem nedávat žádný olej. To nám nezabere moc času a po orestování vypneme plotnu
  • K orestovaným žampionům vyklepneme vejce, osolíme a opepříme
  • Až nyní přidáme knedlík. Jeho opečením jsme vytvořili kůrku a nebude nám tak vajíčka pít, a mícháme
  • Smažíme do tuhosti vajec
  • Na závěr můžeme přidat špetku chilli

A jde se podávat. Jako u klasiky, i zde se hodí kyselá okurka nebo zeleninová obloha, ale také bez ní se budete olizovat.

Dobrou chuť