Farmářské brambory
Rychlé jídlo, které miloval můj dědeček i tatínek. Taková ta chlapská rychlovka, která uspokojí i ženské. A není potřeba se u toho svlékat.
Na tuhle nádheru potřebujeme:
- 6 brambor
- 1 konzervu masa ve vlastní šťávě nebo kus anglické slaniny
- 1 větší cibuli
- 3 stroužky česneku
- Sůl, pepř, mletý kmín, tymián
- Lžičku sádla nebo kapku oleje
Na ozdobu jarní cibulku, petržel nebo cokoliv zeleného ze zahrádky (jedlého)
A jdeme na to porňo:
- Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka
- Mezitím si oloupeme cibuli a česnek, obojí nakrájíme nadrobno
- Uvařené brambory slijeme, necháme vychladnout
- Na pánvi rozehřejeme trošičku sádla
- Do něj dáme provonět cibuli s česnekem a přidáme brambory, které osolíme, opepříme a okmínujeme. Můžeme přidat trošku tymiánu, máme-li po ruce
- Jsou-li brambory z části opečené, přidáme obsah konzervy nebo anglickou slaninu
- Pořádně promícháme a za občasného míchání necháme pořádně prohřát a odpařit přebytečnou vodu, v případě anglické pěkně orestovat
- Pak již servírujeme ozdobené lístky petrželky nebo nakrájenou jarní cibulkou
Dobrou chuť