Farmářské brambory

Rychlé jídlo, které miloval můj dědeček i tatínek. Taková ta chlapská rychlovka, která uspokojí i ženské. A není potřeba se u toho svlékat.

Na tuhle nádheru potřebujeme:

  • 6 brambor
  • 1 konzervu masa ve vlastní šťávě nebo kus anglické slaniny
  • 1 větší cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl, pepř, mletý kmín, tymián
  • Lžičku sádla nebo kapku oleje

Na ozdobu jarní cibulku, petržel nebo cokoliv zeleného ze zahrádky (jedlého)

A jdeme na to porňo:

  • Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka
  • Mezitím si oloupeme cibuli a česnek, obojí nakrájíme nadrobno
  • Uvařené brambory slijeme, necháme vychladnout
  • Na pánvi rozehřejeme trošičku sádla
  • Do něj dáme provonět cibuli s česnekem a přidáme brambory, které osolíme, opepříme a okmínujeme. Můžeme přidat trošku tymiánu, máme-li po ruce
  • Jsou-li brambory z části opečené, přidáme obsah konzervy nebo anglickou slaninu
  • Pořádně promícháme a za občasného míchání necháme pořádně prohřát a odpařit přebytečnou vodu, v případě anglické pěkně orestovat
  • Pak již servírujeme ozdobené lístky petrželky nebo nakrájenou jarní cibulkou

Dobrou chuť