Candát na másle

Jedna z nejlepších, ne-li nejlepší ryba u nás. Jednoduchý recept sestavený tak, aby si rybka nechala svou chuť, a přesto jde o laskominu.

Ingredience:

  • 2 filety candáta

  • 100 g másla

  • Hladká mouka

  • Sůl, pepř

  • Olivový olej

  • Citron

Postup:

  • Filety musíme mít očištěné od šupin

  • Kůži nařízneme tak, abychom ji prořízli skrz, ale nepřeřízli rybu

  • Filety z obou stran osolíme a opepříme

  • Lehce pokapeme olivovým olejem, který rukama zapracujeme do masa

  • Na pánvi si rozehřejeme máslo s troškou olivového oleje

  • Filety si položíme kůží dolů do mouky a hned poté do rozehřáté pánve, ano kůží dolů, smažíme na mírném ohni

  • Smažíme dozlatova a poté na chvíli obrátíme

Za chviličku je hotovo, podáváme s bramborem a čerstvou petrželkou. Dobrou chuť