Candát na másle
Jedna z nejlepších, ne-li nejlepší ryba u nás. Jednoduchý recept sestavený tak, aby si rybka nechala svou chuť, a přesto jde o laskominu.
Ingredience:
2 filety candáta
100 g másla
Hladká mouka
Sůl, pepř
Olivový olej
Citron
Postup:
Filety musíme mít očištěné od šupin
Kůži nařízneme tak, abychom ji prořízli skrz, ale nepřeřízli rybu
Filety z obou stran osolíme a opepříme
Lehce pokapeme olivovým olejem, který rukama zapracujeme do masa
Na pánvi si rozehřejeme máslo s troškou olivového oleje
Filety si položíme kůží dolů do mouky a hned poté do rozehřáté pánve, ano kůží dolů, smažíme na mírném ohni
Smažíme dozlatova a poté na chvíli obrátíme
Za chviličku je hotovo, podáváme s bramborem a čerstvou petrželkou. Dobrou chuť
