Bůčková pomazánka

Jako řidič z povolání mi konzervy typu "Maso ve vlastní šťávě" a jim podobné, byly dosti blízké. Myslím, že nejen řidičům tyhle výrobky hodně říkají, jenže frajeři a frajerky, co takhle dát si tu práci a udělat si takovou bůčkovou pomazánku doma? Moc práce to nedá a rozhodně budete mít mnohem lepší výrobek, než ty tvrdolíny z obchodu a za naprosto jinou cenu.

Budeme potřebovat:

  • 1 kg bůčku (ale já dělal rovnou trojitou porci a oblizovaly se i naše babči, takže vše x3)

  • 4 cibule

  • 5 stroužků česneku

  • 100 ml světlého piva

  • 6 kuliček nového koření

  • 3 listy bobkového listu

  • 1 lžičku drceného kmínu

  • Sůl, pepř

  • 1 lžíci hořčice

  • Sádlo

... a připrav si mačkadlo na brambory

A pojď si tu ňaminu připravit:

  • Bůček zbav kostí, pokud je tam máš a nakrájej ho na menší kostky

  • Cibuli a česnek pokrájej nahrubo

  • Do pekáče nandej ten nakrájený bůček, cibuli a česnek

  • Přidej koření, hořčici a pivo a pořádně promíchej

  • Na vrch pak polož 4 lžíce sádla, přiklop to a už to suň do trouby

  • Peč na 150°C 90 minut, pro vědátory hodinu a půl

  • Po uvedené době odklop a za občasného míchání pokračuj v pečení 30 minut

  • Je-li upečeno, vyndej z trouby a hned mačkadlem mačkej na drť. Je jen na tobě, jak velké kousky si tam necháš. Opravdový machři si při mačkání vyndají bobkový list, já ho tam nechal

  • Necháme vychladnout a přendáme do sterilovaných sklenic

  • Uzavřeme a šup do lednice, kde to necháme alespoň 24 hodin vychladnout. Hladovci to nevydrží a pustí se do toho dřív.

Jako s chlebem je to naprostá pecka a jak bylo již řečeno, naše babči měly mastný hubičky, ani nedutaly.

Takže si nechte chutnat, a hlavně všechno nezapatlejte.