Bramborový salát

Tak ten si dělá každá rodina svůj a modifikací je hned několik. My se s vámi nyní podělíme o ten náš a za mě je to ten nejlepší.

Ingredience:

  • Asi 20 brambor

  • 0,5 kg salámu Gothaj

  • 1 velká cibule

  • 1 plechovka hrášku ve slaném nálevu

  • 2 mrkve

  • 1 petržel

  • ½ celeru

  • 3 větší kyselé okurky + trochu láku

  • Majonéza

  • Plnotučná hořčice

Postup:

  • Brambory si uvaříme ve slupce den předem, aby nám krásně vychladly

  • Druhý den si je oloupeme a do mísy protlačíme přes sítko na brambory, popřípadě si je nakrájíme na drobné kostičky

  • Cibuli si oloupeme a nakrájíme na malé kostičky

  • Na stejně malé kostičky krájíme rovněž salám a okurky a dáme i s cibulí k bramborám

  • Do cedníku vylijeme hrášek a necháme okapat, přidáme do mísy

  • Přidáme trošku láku z okurek – asi 2 až 3 polévkové lžíce

  • Dále přidáme 2 lžíce hořčice a 4 až 5 lžic majonézy

  • Osolíme a opepříme a vše opatrně promícháme

  • Dle potřeby dochutíme a necháme alespoň do druhého dne odležet (tenhle bod mi nikdy nevyjde)

No a pak už se jen nosí na stůl, u nás se ještě dozdobuje plátky rajčat, kolečky vajíčka natvrdo a snítkami petržele.

Ať takový či jiný, nechte si chutnat přátelé, a protože ve většině případech bude při podávání tohoto pokrmu štědrý den, tak vám přejeme šťastné, veselé a zdravé vánoce.