Bramborové zapékánky
Jednoduché a rychlé jídlo z brambor, které jsme si uvařili ve slupce k obědu, ale slupnuty nebyly.
Budeme potřebovat:
3 vařené brambory ve slupce dle počtu strávníků (dvě porce)
2 plátky šunky
2 plátky čedaru
4 plátky hermelínu
2 vejce
Sádlo
Sladkou papriku
Sůl a pepř
Postup:
Sádlem jsme si vymazali zapékací mističky
Na dno jsme položili jednu bramboru a rukama jí rozmačkali tak, abychom zaplnili dno misky
Osolili jsme
Položili plátek čedaru
Na to plátek šunky
Nyní jsme do každé misky přidali ½ další brambory a opět rozmačkali a lehce osolili
Na bramboru položili křížem dva plátky hermelínu
Na vrch rozklepli vejce
Osolili, opepřili a lehce zaprášili paprikou
Potom dali zapéct do vyhřáté trouby na 150°C asi 20 – 25 minut do zatuhnutí vejce a zezlátnutí povrchu
Jednoduché, rychlé a vskutku chutné jídlo mě opravdu překvapilo a fantazii se tady meze nekladou. Lze jíst přímo z misky, nebo vyklopíme na talíř, jak kdo chce.
Dobrou chuť.
