Bramborové zapékánky

Jednoduché a rychlé jídlo z brambor, které jsme si uvařili ve slupce k obědu, ale slupnuty nebyly.

Budeme potřebovat:

  • 3 vařené brambory ve slupce dle počtu strávníků (dvě porce)

  • 2 plátky šunky

  • 2 plátky čedaru

  • 4 plátky hermelínu

  • 2 vejce

  • Sádlo

  • Sladkou papriku

  • Sůl a pepř

Postup:

  • Sádlem jsme si vymazali zapékací mističky

  • Na dno jsme položili jednu bramboru a rukama jí rozmačkali tak, abychom zaplnili dno misky

  • Osolili jsme

  • Položili plátek čedaru

  • Na to plátek šunky

  • Nyní jsme do každé misky přidali ½ další brambory a opět rozmačkali a lehce osolili

  • Na bramboru položili křížem dva plátky hermelínu

  • Na vrch rozklepli vejce

  • Osolili, opepřili a lehce zaprášili paprikou

  • Potom dali zapéct do vyhřáté trouby na 150°C asi 20 – 25 minut do zatuhnutí vejce a zezlátnutí povrchu

Jednoduché, rychlé a vskutku chutné jídlo mě opravdu překvapilo a fantazii se tady meze nekladou. Lze jíst přímo z misky, nebo vyklopíme na talíř, jak kdo chce.

Dobrou chuť.