Anglická sekaná
Sekačku s kaší milujeme v jakékoliv podobě, bavíme-li se o sekané domácí. A že příprava není nijak složitá, to si můžete hned vyzkoušet.
Potřebujeme:
- 500 g mletého masa mix
- 200 g anglické slaniny nakrájené na plátky
- 6 menších cibulí, nebo 3 větší, logicky
- 6 stroužků česneku
- 2 vejce
- Strouhanku
- Sůl, pepř
- Majoránku
A nejlepší příloha bude jednoznačně bramborová kaše
Postup:
- Cibuli si oloupeme a nakrájíme ji na kostičky
- Na kostičky nakrájíme také anglickou slaninu
- Do mísy přendáme mleté maso z vaničky, ve které jej mnozí kupují
- Přidáme anglickou slaninu a cibuli
- Vyklepneme vejce
- Řádně osolíme a opepříme
- Dvě hrsti majoránky zvrhneme také do mísy
- Vše důkladně propracujeme
- Aby směs byla trošku tužší, přidáme dle potřeby strouhanku
- Vypracujeme šišku
- Pekáč vymažeme olejem nebo máslem a položíme do něj šišku sekané
- Pečeme v troubě na 160 stupňů asi 40 minut, prostě do zezlátnutí
- Během pečení podléváme převařenou vodou a sekačku poléváme výpekem
Máme-li hotovo, nakrájíme na plátky a podáváme s připravenou přílohou.
Tak si nechte chutnat.