Anglická sekaná

Sekačku s kaší milujeme v jakékoliv podobě, bavíme-li se o sekané domácí. A že příprava není nijak složitá, to si můžete hned vyzkoušet.

Potřebujeme:

  • 500 g mletého masa mix
  • 200 g anglické slaniny nakrájené na plátky
  • 6 menších cibulí, nebo 3 větší, logicky
  • 6 stroužků česneku
  • 2 vejce
  • Strouhanku
  • Sůl, pepř
  • Majoránku

A nejlepší příloha bude jednoznačně bramborová kaše

Postup:

  • Cibuli si oloupeme a nakrájíme ji na kostičky
  • Na kostičky nakrájíme také anglickou slaninu
  • Do mísy přendáme mleté maso z vaničky, ve které jej mnozí kupují
  • Přidáme anglickou slaninu a cibuli
  • Vyklepneme vejce
  • Řádně osolíme a opepříme
  • Dvě hrsti majoránky zvrhneme také do mísy
  • Vše důkladně propracujeme
  • Aby směs byla trošku tužší, přidáme dle potřeby strouhanku
  • Vypracujeme šišku
  • Pekáč vymažeme olejem nebo máslem a položíme do něj šišku sekané
  • Pečeme v troubě na 160 stupňů asi 40 minut, prostě do zezlátnutí
  • Během pečení podléváme převařenou vodou a sekačku poléváme výpekem

Máme-li hotovo, nakrájíme na plátky a podáváme s připravenou přílohou.

Tak si nechte chutnat.