Flamendr
Pro znalce tohoto jídla máme důležité upozornění, že jde o upravený recept dle naší vlastní kuchyně.
Na kvalitě a chuti to ale rozhodně nic neubralo, možná naopak.
Na přípravu jsme potřebovali:
- 1 balení kuřecích prsou (3 kusy) 
- 1 cibuli 
- 1 skleničku čalamády (děláme si vlastní – recept v sekci "zavařeniny") 
- 1 zelenou papriku 
- 1 červenou papriku 
- 2 lžičky sladké papriky 
- sůl, pepř 
- olej 
jako přílohu ideálně rýži
Jak jsme postupovali:
- Cibuli jsme si oloupali a nakrájeli najemno. 
- Maso jsme si pokrájeli na kostky a papriky na proužky. 
- Na trošce oleje jsme si rozehřáli olej a přidali cibuli. Tu jsme nechali zesklovatět. 
- Přidali jsme maso, osolili a opepřili, promíchali a nechali orestovat maso ze všech stran. 
- Poté k tomu přišla paprika na proužky a sladká paprika. Zamíchali jsme, v případě potřeby lehounce podlili vodou a nechali společně za občasného promíchání pod pokličkou dusit. 
- Po 10 minutách jsme přidali čalamádu, opět promíchali a nechali společně prohřát. 
- Mezitím jsme si uvařili rýži, ale je na každém, jakou přílohu zvolí. 
- Hotové jídlo lze dozdobit kouskem petrželky, pokud máte po ruce. 
Bylo poměrně brzy hotovo a moooc jsme si pochutnali. I vám nyní přejeme dobrou chuť.
