Hermelín burger
Ta moje milovaná buchta je milovnice nejen dobrého jídla, ale především sýrů. Kdejaká myška by jí mohla závidět. Po vydařeném hamburgeru přišla s výzvou, abych jí zpracoval nápad s hermelínem v burgeru. Tak jdeme na to.
Na přípravu 2 kousků jsem použil:
- 2 housky kaiserky – na výrobu jakýchkoliv domácích burgerů se mi jednoznačně osvědčily 
- 2 hermelíny 
- 4 listy ledového salátu nebo čínského zelí 
- 1 rajské 
- kousek salátové okurky nebo 1 kyselou okurku 
- 2 lžíce hořčice 
- francouzský dresing nebo tatarskou omáčku 
- máslo 
- olej 
- provensálské bylinky 
Můžeme podávat bez přílohy, nebo s hranolky či opečenými bramborami.
A jdu na věc:
- Housky si rozkrojím podélně na dvě poloviny. 
- Okurku, pokud mám salátovou, nakrájím na kolečka. Kyselou pak na 4 proužky. 
- Rajské rozkrájím na kolečka. 
- Rozehřeji si pánev na sucho a na ní lehce opražím rozkrojené housky, tedy rozkrojeným pěkně dolů. Zabere to pár vteřinek. 
- Sundám housky a na pánev dávám trošičku oleje. Nechávám rozpálit. 
- Mezitím opražené části housek lehce natřu máslem. 
- Spodní půlky housek pak i hořčicí. 
- Položím na obě poloviny každé housky list salátu nebo zelí, pokud nám přečnívá, klidně přehnu nebo trošku načechrám. Na spodní část pak pokládám 2 plátky salátové okurky, nebo 2 proužky okurky kyselé. 
- To už se nám rozpálil olej a tak do něj vkládám hermelíny. Pěkně je nechám zlehka prohřát a opéct. Že je hotový poznáme podle zlatavé barvy a především nám změkne. Jen pozor, nepíchat do něj, aby nám na pánvi nevytekl. 
- Je-li hermelín krásně měkký, opatrně jej vyndám z pánve a šup s ním na okurky. 
- Lehce okořením provensálskými bylinkami. 
- Pokládám 2 plátky rajčete a zakápnu tatarkou nebo dresingem. 
- Přiklopím vrchním dílem housky s máslem a salátem a máme hotovo. 
Výsledek všem chutná, dokonce snad ještě budu přidělávat. Podle všeho jsem tento úkol splnil a nezbývá, než vám popřát dobrou chuť. Já jdu dělat další.
