Milka koláček

Dopředu musíme říci, že jde o naprostou laskominu, avšak absolutně sladké jídlo. Odpůrci čehokoliv sladkého proto čelem vzad a odchod, protože tenhle recept, by vám způsobil veliké trauma.

Na přípravu těsta budeme potřebovat:

  • 1 hrnek polohrubé mouky

  • 1 hrnek cukru krystal

  • 1 hrnek granka

  • 1 hrnek oleje

  • 5 vajec

  • 1 prášek do pečiva

  • 1 hrnek uvařené hořké kávy, v případě "turka" bez lógru

Na polevu pak ještě:

  • 1 kelímek kysané smetany

  • 200g mléčné čokolády Milka

A hurá na pečení, jen pozor. Množství je na skleněnou dortovou formu, chcete-li upéct rovnou celý plech, použijte dvojnásobné množství:

  • Rozklepnutá vejce v míse vyšleháme s cukrem do pěny.

  • Zlehka do vypracované pěny vmícháme olej.

  • Mouku si promícháme s práškem do pečiva a rovněž vmícháme do vajec s cukrem a olejem.

  • Jako poslední vmícháme do směsi granko.

  • Vypracované těsto dáme do skleněné dortové formy a dáme péct na 160 stupňů (horkovzdušná trouba) asi 40 minut.

  • Vypracované a upečené těsto je už nyní tuze dobré, ale příliš sladké. Nepropadejte panice, neboť uvařená hořká káva sladkost srazí. Po upečení ještě horkou buchtu prolijeme připravenou vychladlou kávou a necháme celé řádně vychladnout.

  • Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu, kterou smícháme se smetanou a takto vytvořenou polevou potřeme celou buchtu, chcete-li koláč.

A na závěr stačí jen popřát dobrou chuť a věříme, že se po této laskomině jen olíznete. Tak tedy dobrou chuť.