Frankfurtská polévka

Tuto polévku jsem nikdy nemusel, až při jednom z výletů jsem podlehl jejímu kouzlu. Ono totiž, jako u jiných jídel, záleží na přípravě. A na tu nejskvělejší polévku budeme potřebovat následující ingredience:

sádlo

1 větší cibuli a 2 stroužky česneku

sůl, pepř

špetku majoránky

3 špetky kmínu

2 lžičky gulášové papriky

4 nožičky frankfurtských párků

2 litry vývaru

1 kelímek smetany a mléko v poměru 1:1

1 polévková lžíce hladké mouky

něco zeleného na posypku, např. petrželku, výhonky fazolek a podobně

Popravdě, polévku dělám z dvojité porce, neboť v uvedeném množství byla hned pryč. A teď pojďme na přípravu.

  1. Cibuli si nakrájím na jemno, česnek taktéž a párky na tenká kolečka

  2. V hrnci si rozpálím trošku sádla, na kterém nechám osmahnout nakrájenou cibuli do světle hněda.

  3. Přidám kmín, opepřím a zamíchám.

  4. Nyní přidám nakrájený česnek zároveň s párky na kolečka, promíchám a rychle orestuji, cca 2 minuty.

  5. Přidám papriku, zamíchám a velmi krátce orestuji. Poté zaliji vývarem a vařím 15 minut.

  6. V misce smíchám smetanu s mlékem a moukou, pořádně rozmíchám a přes sítko přecedím do polévky.

  7. Nechám probublat 10 minut, pak přidám majoránku, dochutím solí a pepřem a můžu podávat.

Před podáváním na stůl ještě dozdobím něčím zeleným dle libosti a vlastních chutí.

Dobrou chuť